Radionica medijske i informacione pismenosti
Odnos medijske pismenosti i politike 

Institut za medije Crne Gore vas poziva da se prijavite na radionicu iz oblasti medijske i informacione pismenosti koja će se održati 14.10.2020. od 09:00 do 15:00 sati, u prostorijama hotela Voco Podgorica, na adresi Oktoih 2, Podgorica.
Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva kao i medijima koji žele da usvoje nova znanja i vještine u ovoj oblasti i koji su zainteresovani da unaprijede postojeće aktivnosti na polju medijske i informacione pismenosti (MIL).
Radionica ima za cilj da poveća kapacitete za razumijevanje MIL-a i njegovu važnost za razvijanje krtičkog mišljenja i prepoznavanje toksičnih sadržaja u medijima, u najširem smislu te riječi.

Na radionici će biti obrađene sljedeće teme:

  • Metode manipulisanja javnošću (kreativno nasuprot manipulativnom predstavljanju činjenica, propagandne tehnike, spin, prikriveni marketing)
  • Društvene mreže kao sredstvo manipulisanja/dezinformisanja
  • Uticaj strateškog komuniciranja na medijsku pismenost i politiku

Predavačice:

  • Gordana Ljubinović, trenerica medijske i informacione pismenosti
  • Danica Ilić, stručnjakinja za digitalne medije,Mreža za etičko novinarstvo, London
  • Jelena Pavićević, ekspertkinja za strateške komunikacije

Radionica je jednodnevna, a prisustvo je obavezno na svim sesijama. Radni jezik treninga je crnogorski, a broj polaznika je ograničen.

Za učesnike/ce van Podgorice, troškovi puta će biti refundirani. Troškovi ručka i pauza u toku dana će biti pokriveni od strane organizatora.  

 Iz svake organizacije može se prijaviti jedan predstavnik/ca. 

 Kako se prijaviti na radionicu?
Ukoliko ste zainteresovani/e za učešće na radionici, pošaljite popunjen prijavni formular koji možete preuzeti ovdje.

Prijavni formular pošaljite na adresu: [email protected]najkasnije do 12.10. 2020. do 14h. Sve prijave koje stignu nakon ovog roka, neće biti uzete u razmatranje. Nakon što nam pošaljete prijavu, primićete potvrdu o prijemu. 

Za dodatne informacije o radionici, možete nas kontaktirati na mejl [email protected] ili putem telefona na 020 202 175.

Radionica se organizuje u okviru regionalnog programa ''Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, uz podršku Evropske komisije i Ministarstva javne uprave Crne Gore.